Hurra för pappa Christian!

Igår fyllde pappa Christian 35 år! Det har vi såklart firat. Christian som under alla år haft födelsedag mitt i vintern tyckte det kändes härligt att få fylla år på sommaren. Och tydligen tyckte han att han helt klart kände sig äldre än igår.

Jag och barnen bakade muffins dagen innan, Stina bestämde att vi skulle fira med muffins och Hilding bestämde smak; choklad såklart. Stina visste precis vad hon ville köpa till sin pappa; ett par nya badbyxor, så det fixade vi några dagar tidigare på det stora shoppingcentret som ligger här i närheten. Sedan behövde Christian några t-shirtar och linnen, så det blev det också i present. Vi brukar inte köpa några större presenter, om vi inte vet precis vad den andre vill ha, till varandra utan mer symboliskt. Det är roligare att kunna överraska varandra vid oväntade tillfällen och att kunna själv planera och unna sig när man hittar något som man verkligen vill ha. Känns onödigt att köpa bara för att. Istället fokusera på att göra barnen delaktiga i uppvaktningen. Eftersom vi inte hade något inslagningspapper återanvände vi påsarna vi fick när vi handlade och slog in så gott vi kunde, roligt tyckte Stina som älskar att pyssla och ofta letar bland pappersåtervinningen.

Vi började dagen med ett försök till att ge Christian sovmorgon, precis vad alla småbarnsföräldrar drömmer om eller hur!? Det gick väl sådär, vi bor i ett litet hus utan isolerade väggar, och dessutom var det Christian som vaknade när Stina på morgonen ropade från toaletten, ’Maammaaaaa’. Han fick sedan i alla fall ligga kvar och dra sig en stund medan vi andra stökade runt för att fixa frukost på sängen. När vi sedan till slut var redo att ’väcka’ pappan med sång var det väl inte direkt någon överraskning. Nils fick syn på bären i yoghurten och blev tvärarg när han inte fick ha skålen för sig själv i sängen, men lugnade sig när han fick en egen skål med bär. Sedan följde en mysig stund i sängen med paketöppning.

På förmiddagen blev det födelsedagsfika hemma i trädgården, och sedan tog vi bussen till Manly där det denna helg och nästa vecka är världscup tävling i surfing och lite olika evenemang i samband med det. Vi hann besöka en marknad och köpa några souvenirer men tyvärr var vågorna inte något vidare och surfing inte så spännande att kika på. Vi får återvända för att kika på duktiga surfare i nästa vecka.

På kvällen hade vi föräldrar möjligheten att få barnvakt, och vi kunde gå ut och äta på en marockansk restaurang tillsammans med Christians syster Ina och hennes Daniel. Daniels mamma tog hand om barnen och det gick hur bra som helst. Första kvällen på väldigt länge jag och Christian varit ute utan barn. Innan vi gick hem för kvällen fick vi se en Possum, den klättrade i ett träd precis vid altanen. Så mycket större än vad jag tänkt mig, vi har hört flera stycken ute i trädgården på kvällarna men aldrig lyckats på syn på dem. Spännande tyckte barnen.

Christian fick en surflektion i present från Ina, så idag har vi gjort surfpremiär på Dee Why Beach, riktigt kul men klurigt att hitta rätt i tajmingen för att fånga vågen. Så kul att få prova på, men det behövs helt klart mer träning, vi hoppas få möjligheten att få prova någon mer gång innan vi åker hem.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
35, födelsedag, frukost på sängen, grattis pappa, kalas
Föregående inlägg
Vi tror oss ha hittat en skatt, en genuin skidoas med äkta fjällkänsla omgiven av orörd fjällnatur i Funäsfjällen.
Nästa inlägg
Choklad muffins med frosting
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x