Shelly Beach -vilken pärla!

Idag styrde vi stegen mot Shelly Beach. Vi har många gånger sneglat mot den lilla idylliska stranden vid sidan om Manly Beach men inte tagit oss dit förrän idag. Och det blir inte sista besöket, stranden passade oss perfekt.

Shelly Beach ligger 10 minuters promenad bort från Manly Beach södra ände. Stranden ligger i ett naturskyddsområde, har man tur kan man få syn på sköldpaddor, mini pingviner, water dragons och många olika fiskar och djur som lever i havet. Och utsikten norrut, fantastisk. Alla de stränder som vi besöker regelbundet i en och samma vy. Manly Beach, Freshwater Beach, Curl Curl och Dee Why Beach på en rad.

Man fick alltså inte plocka med sig några snäckor hem. Våra barn som inte kan gå från stranden utan att plocka fickorna fulla med strandfynd, men det accepterade de utan protest. Men Hilding kunde inte låta bli att leta slipade glasbitar, eller diamanter som han säger.

Sanden är lite grövre vilket är skönt både när det ska ätas och för att undvika att få alltför mycket med sig hem.

Toppenfin snorkling, som sagt stor chans att få se många fiskar och djur i havet. Idag lyckades Christian se en liten haj som liksom borrade ner sig i sanden på botten. Stina fick följa med pappa ut på ryggen och kikade ner med sina simglasögon när något intressant simmade förbi. Hon fick se både riktigt stora fiskar och många olika sorter. Mycket spännande tyckte Stina, och vi har lovat att köpa henne ett riktigt cyklop med snorkel. På slutet fick hon in snitsen och kunde simma själv och kika ner under ytan. Även Hilding fick prova på men hade svårt att hålla andan under vattnet och tyckte att det var lite läskigt.

Intill strandens borte kant fanns klippor, alla tre barnen älskar att klättra så det passade oss perfekt. Nils har blivit både snabb och duktig på att klättra och följer orädd efter storebror så det gäller att hålla koll.

Stranden ligger ganska skyddat vilket gör att det inte är så mycket vågor här. Idag var det helt lugnt vilket gör det lättare för barnen att bada själva. Vågorna är roliga att bada i men barnen kan inte gå i utan att ha en vuxen med sig, vågorna och strömmarna här är oförutsägbara, speciellt för barnen.

Hit kommer vi garanterat att återvända! Speciellt mamman som glömde sin bikini är sugen på att testa på snorklingen här.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
australien, resa med barn, shelly beach, snorkling, strand, strandliv
Föregående inlägg
Torsdag i Dee Why
Nästa inlägg
En lugnare söndag
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x