Torsdag i Dee Why

När vi åkte bussen hem från en matbutik förra veckan fick barnen syn på en lekplats från fönstet, och igår fick vi efter många dagars väntan (enligt barnen) möjlighet att besöka den. Lekplatsen ligger 5 minuters promenad från stranden vid Dee Why.

Såklart alltid spännande med nya lekplatser för barnen, massor av nytt att upptäcka. Tunnelrutschkanan var det de sett från bussrutan och ville prova först av allt.

Det bästa med, nästan alla, lekplatser här är att det finns gott om solskydd, toaletter som är rena och fräscha, bord och bänkar att sitta på, möjlighet att dricka vatten och fylla på vattenflaskan. Detta är något som saknas hemma i Sverige. Riktigt bra lekplatser är ett perfekt sätt att uppmuntra rörelseglädje.

Den här gången visste vi om vattenleken och var förberedda med badkläder. Ett så enkelt sätt med sprutande vatten i olika höjder och ledder att locka fram lek och bus. Och perfekt för varma sommardagar.

Här finns även möjlighet att låna gasgrillar och en terass under soltak att sitta på precis intill. Och ett utegym för den förälder som vill träna medan barnen leker.

Efter några timmars lek gick vi ner till stranden för att att äta och ta ett dopp innan vi tog bussen hemåt. Vi kommer helt klart sakna att sitta och blicka ut över havet, en utsikt man inte kan se sig mätt på.

 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
australien, dee why, leka, lekplats, resa med barn, rörelseglädje, utebarn
Föregående inlägg
Utmaning 100km i mars
Nästa inlägg
Shelly Beach -vilken pärla!
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x