Tortillawraps (quesadillas)

Tortillawraps eller quesadillas är en riktigt favorit här hemma. Perfekt utemat att ta med sig ut och tillaga ute i naturen. Fyll tortillabrödet med era favoritsmaker, vik ihop och stek. Enkelt, smidigt och supergott.

Låt matlagningen bli ett äventyr i sig

Det är något speciellt med att tillaga och äta maten utomhus! Att tillaga och äta mat ute är ett enkelt sätt att göra utflykten lite mera äventyrlig. Och ibland kan matlagningen få bli ett äventyr i sig. Ett perfekt vardagsäventyr efter skola och jobb. Ta med familjen ut till ett vindskydd eller till en plats ute i naturen ni tycker om och laga mat tillsammans. Vi åker ofta ut efter jobbet och äter middagen utomhus, det har resulterat i många fina familjestunder och tillsammanstid som är svårare att få till hemma när andra saker drar.

Håll det enkelt

Någonting som vi ofta återkommer till när det gäller friluftsliv tillsammans med barn är att hålla det enkelt. Inte göra det onödigt komplicerat utan fokusera på att komma ut och få härlig stunder tillsammans. Matlagningen är inget undantag. Givetvis kan man göra utomhusmatlagningen otroligt komplicerad, eller fastna i all utrustning som man kan köpa o.s.v. Men faktum är att mycket mat är enkel att tillaga och ofta räcker det med ett enkelt friluftskök eller en stekpanna/stekhäll över en eld.

Förberedelser

Ett annat bra tips är att förbered så mycket ni kan hemma innan ni ger er iväg ut. Hacka exempelvis råvarorna och lägg i burkar. Då minimerar ni packningen, och det går fort att tillaga maten och ni minimerar disk.

Tortillawraps

En riktigt favorit som dessutom är enkelt att göra är tortillawraps. De går supersnabbt att tillaga och du kan variera den lite efter vad du har hemma. En perfekt och supergod utelunch som kan fyllas med precis vad du vill. Kanske kan man göra barnanpassade varianter och en annan variant till de vuxna. Eller göra lite olika sorter som man sedan får prova och smaka på. Exempelvis kan ni fylla med ingredienser som skinka, ost, tacofärs, paprika, avokado, svarta bönor, bladspenat, mozzarella, tomat, pulled pork, majs. Kanske kan ni till och med hitta någon spännande ingrediens att använda ute i naturens skafferi? Ja det är bara fantasin som sätter gränserna. Vi har även gjort efterrättsvarianter där vi fyllt med ex. choklad, banan och marshmallows.

Göra såhär

  1. Lägg ingredienserna på halva tortillabrödet. Alt 2. skär eller klipp ett snitt från kanten till mitten av brödet och lägg fyllningen fördelat på en varsin fjärdedel.
  2. Vik därefter ihop brödet på mitten. Alt 2. vik ihop brödet från snittet. Vik sedan ihop brödet så att brödet hamnar mellan de olika fyllningarna.
  3. Stek sedan din wrap i en klick smör i en stekpanna på medelhög värme tills osten smälter. Vi brukar steka på vårt friluftskök, vår stekhäll eller vårt gaskök.
  4. Servera direkt.
0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
5 äventyrliga vår- och sommaraktiviteter för familjen
Nästa inlägg
Aktiv familjesemester i Västsverige, Billingen och Kinnekulle
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x