Blåbärsbakelser

Blåbärs kaka

Här kommer ett enkelt recept på små festliga blåbärsbakelser. Perfekt om du precis varit i skogen och plockat blåbär men funkar också bra med frysta blåbär.

3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör

Vispas ihop till en smulig massa med elvisp.

1 ägg tillsätts och vispas ihop med den smuliga degen ovan.

Dela degen i 16 bitar, platta till och tryck ut i aluminuimformar. (Degen blir något kletig men använd lite mjöl när du trycker ut dem i formarna bara). Fyll formarna med blåbär.

2 msk strösocker
1/2 msk potatismjöl

Blandas ihop och strös över blåbären i formarna.

Grädda på 225 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna något innan de äts. Pudra över lite florsocker, serveras med fördel med lite grädde eller en kula vaniljglass.

5 1 Röst
Inläggsbetyg
baka, baka med barn, baka med blåbär, bakning, blåbär, blåbärsplockning, naturens skafferi, recept blåbär
Föregående inlägg
Plupps stig i Storhogna
Nästa inlägg
Hovdetoppen i Vemdalen
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x