Packa lätt, smart och torrt med drybags

Drybags (vattentäta packpåsar)är en fantastisk produkt att ha med sig när man ska ut på olika aktiviteter och äventyr. Det huvudsakliga användningsområdet är att skydda packning och utrustning från regn och väta. Men faktum är att en drybag kan användas på många andra sätt. Det gör att drybags är en produkt som alla borde ha hemma. Här delar vi med oss av våra bästa tips på hur man kan använda drybags.

ANNONSSAMARBETE SILVA


Fördelar med drybags

Det finns många fördelar med att använda drybags när man ägnar sig åt friluftsliv och är ute på äventyr i naturen.

  • En drybag skyddar utrustning från fukt och  håller dina kläder torra.
  • En drybag  är lätt att packa i.
  • En drybag skyddar mot damm och smuts
  • En drybag finns i många olika storlekar. På så sätt kan du anpassa storleken beroende på vad du vill packa i den.
  • En drybag kan enkelt komprimeras och tömmas på luft så att de knappt tar någon plats i ryggsäcken.
  • En drybag har en bra hållbarhet och kan användas många gånger.Ttill skillnad från vanliga plastpåsar/sopsäckar som enkelt går sönder och inte kan användas flera gånger.

Tips på vad du kan använda en drybag till

Vi använder som sagt regelbundet våra drybags. Både till vardags och när vi är ute på utflykter och äventyr i naturen. Här kommer några smarta tips på vad du kan använda en drybag till.

Att hålla packningen torr

Givetvis är huvudfunktionen med en drybag att hålla packning/utrustning torr. Vi brukar använda drybags när vi är ute och vandrar i naturen när det är risk för regn och nederbörd. Eller när vi exempelvis paddlar SUP för att skydda kläder, utrustning och elektronik mot regn och väta. En drygbag är även perfekt att förvara telefon och annan elektronik i som kan skadas av vatten.

Att hålla ordning på packningen

En annan fördel med att packa i drybags är att det är enklare att hålla ordning i ryggsäcken. Ett annat tips är att köpa drybags med olika storlekar eller färger. Det blir då enklare att organisera packning och prylar.

Tältbelysning

Om man vill ha en bra belysning i tältet så kan man använda sig av en drybag. Lägg en pannlampa i en drybag och sedan hänga upp i tältet. Det är ett smidigt sätt att få en mysig belysning/lykta.

Kudde

Genom att fylla en drybag med lite luft och sedan försluta den så får du en perfekt kudde för tältnatten. Eller varför inte bara till att vila en stund ute i skogen eller på stranden. När man är färdig kan man packa ner någonting i påsen. Och om inte annat så tar den väldigt lite plats och väger lite.

Förvaring av blöta badkläder eller smutsig tvätt

Någonting som vi använder våra drybags till regelbundet är som påsar för blöta badkläder och handdukar. En drybag kan även användas som tvättpåsar när man är ute på äventyr. På så sätt skyddar man annat innehåll i packningen från fukt och smuts. Vi försöker undvika att använda plastpåsar och därför packar vi exempelvis alltid barnens idrottskläder eller badkläder i drybags.

Flythjälp

En drybag kan även användas som flytkraft/boj. Exempelvis när man är ute och simmar eller som flytkraft i ryggsäcken om man är ute och åker långfärdsskridskor. När man paddlar kanot eller SUP är det också perfekt att lägga utrustningen i en drybag. Fyll därefter påsen med så mycket luft som möjligt . På så sätt håller sig flytande om den skulle falla i vattnet.  

Slutliga tips för dig som ska köpa drybags

Avslutningsvis vill vi dela med oss av några tips till dig som funderar på att köpa en drybag. För som sagt är en drybag någonting som alla borde ha i sin friluftsutrustning.

Köp olika storlekar och färger på dina drybags

Drybags är som sagt ett perfekt sätt att skapa struktur i din packning. Se till att köpa packpåsar med olika storlekar eller färger. Det blir då enkelt att strukturera din packning, så att du enklare vet vad som ligger i vilken påse. Om du köper påsar i samma färg kan du dock enkelt märka de olika påsarna med en tejpbit och text.

Fundera på vilken storlek/volym du vill ha på dina drybags

Det är också bra att fundera kring vad du ska använda din drybag till. Se till att du köper en packpåse med rätt volym, så du får i allt du hade tänkt dig. Är du osäker på hur mycket volym du behöver? Då är ett bra tips att använda vanliga plastpåsar och räkna hur många liters packpåse du behöver. Vi har flera olika drybags i olika storlekar beroende på vad de ska användas till. Exempelvis har vi mindre påsar för att förvara mobiltelefoner i. Och större påsar för att packa kläder eller liknande i inför exempelvis fjällvandringar.

Köp drybags tillverkade i återvunna material

För oss är det viktigt att tänka på vilken miljöpåverkan våra val och vår konsumtion resulterar i. Eftersom vi väljer drybags istället för plastpåsar är det viktigt att köpa drybags som är tillverkade i material som minskar miljöavtrycket så mycket som möjligt. Vi kan exempelvis rekommendera Terra Dry Bags från Silva. De är nämligen tillverkade av 100% återvunnet material och där infärgning och färgtryck reducerats till ett minimum.

Fler guider och tips

Du vet väl om att vi har samlat massor av bra guider och tips kring friluftsliv här på hemsidan? Du hittar dessa under fliken ”guider och tips” i menyn längst uppe på sidan.

Hur använder du drybags?

Har du fler tips och idéer kring hur man kan använda drybags? Skriv gärna en kommentar här nedanför och dela med dig.

5 1 Röst
Inläggsbetyg
drybag, packa rätt, packning
Föregående inlägg
Utrustning för äventyr med taktält
Nästa inlägg
Navigera med karta och kompass
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x