Juliutmaningen – Gör en vattenaktivitet

Sommaren är här och naturen är full av liv och rörelse. Det finns många olika sätt att utforska naturen tillsammans. Under juli månad vill vi därför utmana dig att ta med dig familjen och göra en vattenaktivitet tillsammans.

Utforska naturen från ett annorlunda perspektiv

Det finns massor av spännande vattenaktiviteter att prova på. Det är ett fantastiskt sätt att utforska naturen tillsammans på och att se naturen från ett lite annorlunda perspektiv.

Som med alla andra aktiviteter som man gör tillsammans med sina barn så gäller det att anpassa dem efter barnets ålder och förutsättningar.

Att åka ut till en strand, ägna sig åt strandaktiviteter och bada är ju en självklarhet under varma julidagar och kan vara ett äventyr stort nog för framförallt mindre barn. Att få ta sina första plaskande simtag, kanske våga hoppa från en brygga/klippa, fånga fiskar och andra små vattendjur med en håv eller bara sitta i strandkanten och leka med båtar.

Sommarens mest självklara vattenaktivitet, att bada!

Har du möjlighet så prova på någon aktivitet som du tidigare inte har provat som att exempelvis snorkla, paddla kanot, kajak eller Stand Up Paddleboard (SUP), åka båt eller vattenskidor eller varför inte segla om du har möjlighet till det.

Att paddla SUP är någonting som vi verkligen har fastnat för hela familjen. Vi har gjort massor med mysiga utflykter på våra SUP brädor. En perfekt vattenaktivitet som passar stora som små. Här kan du exempelvis läsa om när vi paddlade i Älven Voxnan. Är du intresserad och vill veta med om SUP så kan du läsa i vår SUP-guide som vi har tagit fram.
En SUP går lika bra att använda som flytbrygga, att baka, leka och hoppa ifrån i vattnet. Givetvis bör man ha med en vuxen.
Voxna kanot och camping
Vi har vid ett flertal tillfällen paddlat kanot tillsammans med våra barn, någonting som de har uppskattat mycket. Här kan du exempelvis läsa om när vi paddlade i älven Voxnan. Och här från när vi paddlade i Ljusnan uppe i Funäsfjällen.

Delta gärna med er av era utforskaräventyr!

Lycka till med utmaningen! Dela gärna med er av era utforskaräventyr via instagram och inspirera/tipsa andra genom att tagga era bilder med #utforskanaturentillsammans så att vi kan peppa och inspirera varandra!

5 1 Röst
Inläggsbetyg
insekter, luppburk, naturbingo, titta närmare på, utforska, utforska naturen tillsammans
Föregående inlägg
SUP äventyr längst med älven Voxnan
Nästa inlägg
Låt inte mygg-, knott, bromsar och fästingar hindra dig från att vara ute i naturen i sommar!
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x