Vinnaren i vårens instagramtävling!

Vinnaren i vår Instagramtävling som vi hade i samarbete med är nu utsedd av oss på aktivtfamiljeliv tillsammans med en representant från Outnorth.se. Tanken med tävlingen var att visa att det inte behöver vara komplicerat att tillaga och äta maten utomhus utan att det är ett fantastiskt sätt att sätta guldkant på tillvaron och njuta av naturen. Och vinsten var ett 25-1 UL med Gasbrännare från Trangia (värde 1145 kr)

Och vinnaren är!

Vi har fått in massor av härliga bidrag, fantastiska maträtter och inspirerande bilder. det har varit fantastiskt roligt att få följa alla er på era utflykter och äventyr. Vi hoppas att ni fortsätter att ta med era familjer ut i naturen för att laga och äta mat tillsammans och att ni fortsätter att tagga era bilder med #utforskanaturentillsammans.

Det var svårt att utse en vinnaren men vi kunde tillslut utse en vinnare i tävlingen, och vinnaren är……..

Vinnare blev Frida Klang från Uppsala för hennes fantastiska bild där Frida hade fångat en härlig känsla samtidigt som bilden och texten på ett fint sätt hyllade den av så många (kanske framförallt småbarnsföräldrar) älskade varmkorven. Såhär skrev Frida:

”Den kan grillas, den kan läggas i termos och den kan ätas kall. Vare sig den är gjord av kalkon, gris eller helt växtbaserad så måste väl korven vara topp tre av matsäcksmat?”

Ja, man ska aldrig underskatta en korv med bröd! Vi har därför gjort en liten intervju med Frida för att höra lite mer om vem hon är, vad hon och hennes familj tycker om att göra i naturen o.s.v.

Vem Är Frida Klang

Jag heter Frida och bor med min man Erik och barnen Harry 6 år och Otto 3 år, i Uppsala. Till vardags jobbar jag deltid som lärare samtidigt som jag också frilansar inom foto och repro.

Frida Klang tillsammans med maken Erik och barnen Harry 6 år och Otto 3 år.

Vi är en familj som trivs som bäst på ett par slalomskidor, men den här vintern blev ju inte som vi hoppades. Först var det brist på snö, och sedan grusades alla planer på härliga skiddagar under påsken pga covid-19. 

Jag tror dock att detta bidrog till att vi började leta oss ut i skogen här i Uppsala. Det har alltid varit naturligt för oss att åka upp till Hälsingland för att uppleva naturen då både jag och Erik kommer därifrån och släkten finns kvar. Men pga de rekommendationer som råder har vi inte lämnat Uppsala denna vår. Detta har gjort att vi upptäckt nya platser runt om i Uppsala och fått upp ögonen för den fina natur vi har i vårt närområde.

Din vinnande bild tycker vi hade fångat en härlig känsla samtidigt som den på ett fint sätt hyllade den så älskade korven. Kan du berätta lite om bilden.

Bilden är tagen i Hågadalen i södra Uppsala och föreställer Klara 2 år under vår lunchpaus. Vi har som alla andra fått hitta nya sätt att umgås med våra vänner i vår och Klara och hennes familj träffar vi ofta för en utflykt på helgerna. Denna dag började med en cykeltur till Hågadalen och sen gick vi vidare upp till ”Fäbodarna” där det finns en grillplats och stora ytor för barnen att springa på.

Vi tar alltid det säkra före det osäkra när det gäller matsäck till barn. Korv eller pannkakor är det som alltid går hem. Supersmidigt med kokt korv i mattermos, men såklart mysigast att göra upp en eld och grilla.

Promenad bland Ekarna i vackra Hågadalen i Uppsala

Vad tänker ni ta med er ert nyvunna friluftskök ut på för äventyr nu under våren, sommaren och hösten? Har ni några äventyrsplaner?

Jag är supertaggad på detta pris, och så överraskad! Nu känner jag lite press på mig att faktiskt utöka menyn med någon maträtt.

Jag och Erik har en dröm att ta med barnen på nattåget upp till Abisko med Klara och hennes familj denna sommar! Vi hoppas såklart att det kommer att vara möjligt. En sådan resa kräver både träning och planering så jag tror nog att köket får följa med oss på helgerna framöver så vi blir vana kockar i naturen.

Vi på aktivtfamiljeliv.se har ju en kampanj tillsammans med Outnorth som handlar om att inspirera andra till att ”utforska naturen tillsammans” därför skulle vi gärna vilja ta del av er familjs tre bästa inspirationstips på aktiviteter att göra som familj ute i naturen.

  1. Vi trivs bäst i skogen! Finns det en topp att bestiga så är det alltid det självklara målet. Det behöver inte vara högt eller långt att gå. Getryggen i Fiby urskog utanför Uppsala är en perfekt topp att bestiga, även om du bara är tre år gammal.
  2. Grilla korv. Ja, det är ofta lunchen som är målet under en dagstur med barn. Gärna nära vatten då vi kan spendera väldigt mycket tid med att bara kasta pinnar, kottar och sten i ett vattendrag.
  3. Det är lätt att tänka att man måste åka till ett speciellt utflyktsmål eller fixa en aktivitet för att få en lyckad dag i naturen. Men för de allra flesta finns en skog, en stig, ett vattendrag eller ett berg inte längre än en cykeltur bort. Sänk ribban, det räcker med en termos varm choklad och några mackor för att få en fin stund i skogen.

Kommer ni att fortsätta att anta utmaningarna varje månad?

Absolut, vi uppskattar alla utmaningar och tips på aktiviteter! Vi gillar ju att tävla, men suger också åt oss andra bra tips för att få barnen att trivas i skogen. I höstas testade vi tex ”äggkartongsbingo” vilket var en hit! 

0 0 Röster
Inläggsbetyg
Föregående inlägg
Skallabergsgrottan (Trollhålet)
Nästa inlägg
Majutmaningen – Övernatta ute i naturen tillsammans.
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x