Kycklingwok på stekhäll

Det är något speciellt med att tillaga och äta maten utomhus! Att tillaga och äta mat ute är ett enkelt sätt att göra utflykten lite mera äventyrlig. Du kanske tror att det är svårt och krångligt att laga mat ute? Sanningen är att det inte behöver vara jobbigare och mer omständigt än att göra det hemma, kräver lite mer planering men upplevelsen blir ofta så mycket större. Det är ett fantastiskt sätt att sätta guldkant på tillvaron och njuta av naturen.

Att tillaga och sedan äta mat utomhus är ett enkelt sätt att göra utflykten lite mer äventyrlig och mysig. Vi tar oss ofta ut i Hälsingeskogarna för att laga mat, mysa, leka och vara tillsammans. Det är dessa små äventyr i vardagen som vi faktiskt uppskattar mest. 

Vi lagar gärna mat på en stekhäll när vi är ute och tänkte därför tipsa om en favoriträtt som garanterat kommer att uppskattas av hela familjen – kycklingwok.

Det bästa med en wok är att man ofta kan utgå ifrån vad man har hemma i kylskåpet. Men om du har möjlighet att förbereda och planera så kommer här receptet på en kycklingwok som vi ofta gör när vi är ute och äter mat i naturen.

Kycklingwok på stekhäll

(4-5 portioner)

Ingridiensen

Detta är vad vi brukar ha i vår kycklingwok, men givetvis kan det anpassas beroende på tycke och smak.

  • 500g kyckling
  • Paprika, vårlök, salladsärtor, broccoli, morot, cashewnötter
  • 200 g (4 port) Äggnudlar

Marinering

  • 0,5-1dl Teriyakisås
  • 6cm/30g finriven ingefära
  • 2-3 msk olja
  • 2 nypor flinsalt
  • Vitlökspeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör såhär

Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg dem tillsammans med kycklingen i en påse eller burk och låt marinera i minst en timme. Vi brukar ofta förbereda detta i förväg och låta kycklingen stå i marinad under dagen innan det är dags att åka ut.

Väl på plats så börja med att steka vårlöken i olja. Stek sedan kycklingen. När kycklingen är genomstekt, addera grönsakerna och nötterna.

Under tiden du steker woken kokar du upp äggnudlarna. Lyft stekhällen från värmen och blanda ner nudlarna.

Servera med en klick cream fraîche.

Svårare än så är det inte – smaklig måltid!

5 1 Röst
Inläggsbetyg
, , ,
Föregående inlägg
Taktälta
Nästa inlägg
Pizza på stekhäll
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x