Pizza på stekhäll

De flesta är nog överens om att mat smakar extra bra när man äter utomhus. Pizza är inget undantag. Så varför inte ta med dig familjen och pizzamyset ut i skogen? Ett perfekt sätt att göra utflykten lite äventyrligare, mysigare och godare. Här delar vi med oss av en favorit, att grädda pizza på stekhäll. Vi lovar att det kommer att bli succé för både stora och små. Så ut och njut!

Pizzadeg (ca 14 minipizzor)

Rör ihop vatten, jäst och olja så att det löser upp sig. Tillsätt salt och vetemjöl, knåda degen.

Jäs degen 1-2 timmar i rumstemperatur, dela upp degen i bullar och jäs ca 4-5 timmar på exempelvis en bricka i kylskåp med en fuktig handduk över.

Pocka fram ur kylskåpet och packa ner degbullarna så att du får med dig dem.

Tomatsås

Vi brukar koka ihop vår egen tomatsås. Perfekt att ha i små påsar eller burkar i frysen och sedan plocka fram när man blir sugen på att baka pizza.

Fräs hackad lök och finhackad vitlök i en kastrull med olivolja tills löken är mjuk och blank. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen sjua i ca 20 minuter.

Gör såhär för att grädda pizza på stekhäll

Elda under hällen så att hällen blir ordentligt varm innan pizzorna läggs på, men var sedan försiktig med värmen och ha endast stickor att elda försiktigt med under själva gräddningen av pizzorna så att de inte bränns.

Baka ut degen till pizzorna. Gör dem inte för tjocka, då kan det vara svårt att få dem genomgräddade.

Använd lite olja på stekhällen innan pizzorna läggs på.

Tips på pizza på stekhäll

Tomatsås, ost, bacon, sparris & parmesan

Stek bacon och sparris först och lägg sedan åt sidan. Grädda pizzabotten med tomatsås och ost. Lägg sedan på bacon och sparrisen och toppa med riven parmesan.

Tomatsås, mozzarella, färska tomater & basilika

Grädda pizza botten med tomatsås och mozzarellaost i tunna skivor. Toppa sedan med färska tomater och färsk basilika.

Nutella, jordgubbar, hallon, blåbär & hackade pistagenötter

Grädda pizzabotten tills degen är genomgräddad. Bred sedan på nutella, toppa med bär och hackade pistagenötter.

Chèvre, hjortronsylt & timjan

Grädda pizzadegen med chèvre osten i skivor. Addera hjortronsylten efteråt, toppa med lite färsk timjan.

Vi kan även rekommendera denna fantastiska kycklingwok på stekhäll som är en annan favoriträtt som vi ofta tillagar när vi är ute och lagar mat.

5 3 Röster
Inläggsbetyg
, ,
Föregående inlägg
Kycklingwok på stekhäll
Nästa inlägg
5 favorittoppar i Funäsfjällen
Prenumerera
Meddela om
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Alla kommentarer
0
Vi vill gärna höra vad du tycker!x
()
x